Wat is KPO(O)

Kwolegde-Process-Outsourcing-Online =KPOO

In navolging van de uitbesteding van IT-gerelateerd werk en complete businessprocessen (bpo), wordt ook expertise op een specifiek expertise gebied steeds meer uitbesteed. De markt voor Knowledge-Process-Outsourcing-Online (kpo(o) is sterk groeiende. Immers zijn bedrijven in een flexibele arbeidsmarkt steeds meer zoekende naar een flexibele expertise netwerk.

Hoewel kpo in Nederland en EU nog voor organisaties en bedrijven nog onbekend terrein is, is het in andere landen zoals de Duitsland, VS en vooral in India al goed ingeburgerd. Door dicht bij hun  core business te blijven en een specifiek expertise diensten en gebieden uit te besteden kunnen deze bedrijven meerwaarde bieden zowel intern als extern.

Kpo betreft het uitbesteden van werk dat veel specifieke  kennis over het probleem in kwestie zowel betreffende feiten als regels of strategieën

Eigenschappen KPO:

Knowledge
Veelal gaat het hier om expertises waarbij nieuwe of specifieke kennis in huis gehaald moet worden. Het eerste eigenschap van kpo is dat het vaak lastig  is om de processen te standaardiseren, het gaat immers om specifieke expertise vraagstukken en/of stromingen. Onze KPO-experts ondersteunen organisatie om hun expertise behoefte in kaart te brengen, te standaardiseren en processen te versnellen.

Process
Een tweede eigenschap is dat een organisatie en een kpo-expert zich voortdurend moet inleven, aanpassen en ontwikkelen in de richting van zijn opdrachtgevers. Door als partner op te trekken en kennis samen te delen verkrijgt men inzicht in de behoefte van  soort kennis- expertise en uitbesteding. Zo ontwikkelen we samen met onze partners kpo expertise diensten en producten die passen binnen de organisatie en hun processen.

Outsourcing
De derde eigenschap van kpo is dat naast bedrijven die kpo toepassen, ook externe  experts, landen of regio`s zich kunnen gaan onderscheiden van anderen door zich te specialiseren op een bepaalde activiteit of expertise gebied binnen een bepaald expertise kader.

Onderscheidend:
Kpo onderscheidt zich van bpo doordat de opdrachtgever en diens klant of cliënt continu inzicht heeft en bij het expertise proces betrokken is.

Online
De Lex Tool is een speciaal ontwikkelde webapplicatie met een complete infra structuur om kpo(o) mogelijk te makencvoor organisaties en bedrijven en dit allemaal online. Een unieke zoekmachine die ondersteund wordt door een expertise regisseur. De expertise regisseur en opdrachtgevers verkrijgen hiermee korte lijnen en inzichten bij het uitbesteden van externe experts regionaal of landelijk.

Terug naar het overzicht

Sneller en doelgericht expertise vinden?

Demo aanvragen